Alle ingezonden innovaties

Wij zijn op zoek naar dé Brabantse Circulaire Innovatie! 

Benieuwd wie gaat winnen? De finale wordt gehouden op 7 maart 2024, noteer de datum dus alvast in je agenda en meld je aan om te stemmen tijdens de uitzending. 

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De top 20

Op donderdag 7 maart 2024 om 14:30 uur barst het innovatieve spektakel los: de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20! Een kans voor de top 20 van Brabant om hun revolutionaire circulaire innovaties te presenteren voor een breed publiek. De volgende bedrijven zijn genomineerd voor de top 20. 

Circulaire Change Maker

Q-LED TV: Circulair outdoor LED-display

De Q-LED TV is een digitaal display met circulair ontwerp en circulair businessmodel. Door duurzame grondstoffen in een modulair klik design in een circulair businessmodel weg te zetten, kunnen we de materiaal- en CO2 impact enorm reduceren. De Q-LED TV heeft een levensduur van + 10 jaar. Door een upgrade van de beeldkwaliteit en energie-efficiëntie kan deze verlengd worden naar +15 jaar.

Lees verder »

Duurzame Verf & Coating

Wij maken verf. Van verf voor in huis tot staalcoating voor in de zwaarste atmosferische omstandigheden. De grootste innovatie zit ín onze producten. Wij verruilen de fossiele grondstoffen van traditionele verf en coatings voor hernieuwbare en plantaardige alternatieven. Zonder in te leveren op de kwaliteit. Nieuwe technologieën, productie op groene energie én MVO maken het verhaal compleet.

Lees verder »

Circulware

Circulair, stijlvol serviesgoed als alternatief voor wegwerpservies en -verpakkingen én nieuwe standaard in de voedselverpakkingsbranche.

Lees verder »

Van afval naar product

Holland Circulair haalt afgedankt witgoed op bij retailers in Nederland. Tot voor kort werd dit witgoed ( wasmachines/drogers ) verwerkt tot secundaire grondstoffen. Holland Circulair heeft zich conform de allerhoogste eisen laten certificeren om deze afgedankte stroom te verwerken tot een weer werkend volwaardig product. Hierbij worden medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt ingeze

Lees verder »

Circulaire plastics in high tech cleanroom environments

Through CVC: Fast Forward, HQ Group, Vink, ASML, and Mitsubishi Chemical Group identified a need to implement a circular plastics solution in the highly challenging and technically demanding semi-com industry. In this project we collaborated to take the necessary steps to get the new material approved for this highly demanding environment. The first tests have had a very positive result.

Lees verder »

EMtech’s Factory Lifecycle Scan

EMTech’s Factory Lifecycle Scan: Wij streven naar circulariteit door het repareren van industriële besturingselektronica. Wij reduceren machinestilstand met snelle reparaties, preventieve revisies en bieden garantie op onze reparaties. Onze Factory Lifecycle Scan minimaliseert risico’s en draagt bij aan duurzame productiestabiliteit. Geef uw besturingselektronica een tweede leven; kies EMtech voor verantwoorde continuïteit.

Lees verder »

Oogsthal Gielissen

Een innovatieve hub voor circulariteit. Hier krijgt maatwerk meubilair een tweede leven in nieuwe ontwerpen. Wat niet direct hergebruikt kan worden, vindt elders toepassing of wordt hoogwaardig gerecycled. Een unieke circulaire benadering, waar duurzaamheid en esthetiek samenkomen. Elk stuk meubilair vertelt een verhaal van vernieuwing en toewijding aan een duurzame toekomst.

Lees verder »

Hoe duurzaam maakt u het?

Als technisch kunststofspuitgieter hebben wij de taak op ons genomen om aanjager te zijn van de circulaire economie. De diensten die wij verlenen, starten bij adviseren naar circular design, naar energie-efficiënte ontwikkeling van tools, duurzame materiaalkeuze, energieneutrale productie tot assemblage. We brengen de keten bij elkaar om gezamenlijk mooie stappen te kunnen zetten.

Lees verder »

Circulaire Start-Up

Dutch World Bikes

We worden overspoeld met wegwerpproducten. Veel fietsen en e-bikes vallen jammer genoeg ook in deze doelgroep. In 2022 zijn in Nederland 855.000 fietsen verkocht waarvan 57% e-bikes. Veel van deze tweewielers eindigen na een aantal jaren, of eerder, op de schroothoop. DWB maakt gebruik van fietsen uit de jaren 20 tot 70 en gebruikt zoveel mogelijk new old stock onderdelen waarvan er nog miljoenen ‘op de plank’ liggen.

Lees verder »

Nieuwe textiel van afgedankte Vodde

Vodde maakt van ingezamelde, gebruikte kleding vezels en daarna garens. Met deze garens zijn we succesvol sokken gaan maken, de volgende stap is gezet en we leveren de Vodde-garens voor heel de textielindustrie. Een oude Polo komt voor 65% terug in een polo-shirt. Er wordt jaarlijks 600 miljoen textiel ingevoerd en 200 miljoen weggegooid. Door deze innovatie is er dus 50% minder textiel waste.

Lees verder »

Kroonluchter – concept

Ons concept maakt het mogelijk om van kunststofafval stroom (bijv. ‘vervuilde pet’), die nog niet gerecycled kan worden samen met een grote groep >1000 betrokken (onderwijs, publiek, privaat) om tot vormen tot een impactvol en waardevol circulaire ‘statement piece’ voor een breed publiek in de vorm van Kroonluchters. Het lelijke eendje wordt een prachtige zwaan! Hoe vet is dat?

Lees verder »

ZigZagSolar voor mooie zonnegevels die betaalbare elektriciteit leveren. Een modern energie-efficient gebouw is maximaal circulair.

De gevel van een gebouw ontvangt jaarlijks grote hoeveelheden zonne-energie. In het stookseizoen zelfs meer zonne-energie dan een plat dak. Daarom is het zinvol om deze energie te oogsten en in te zetten voor bijvoorbeeld de warmtepomp om het gebouw schoon hernieuwbaar te verwarmen. Een zonnegevel moet mooi zijn en passen bij het gebouw en omgeving. Circulariteit is essentieel voor goed ontwerp.

Lees verder »

Circulaire Community

No Waste Army

In Nederland gooien we ongeveer 33 kilo per persoon, per jaar weg. Vaak begint dit probleem al vooraan in de keten. Boeren en telers kunnen hun producten niet kwijt omdat ze niet aan het perfecte plaatje voldoen. We kopen de producten voor een eerlijke prijs op en onze producenten maken hier houdbare producten van. Wij maken hiermee de voorraadkast van onze boeren leger en van onze leden voller. Doordat wij op onze kanalen de verhalen van onze boeren vertellen, zorgen wij voor bewustwording rondom het voedselverspillingsprobleem. Wij dragen bij aan het structureel oplossen van dit probleem.

Lees verder »

Stichting VICOE (Vitale Circulaire Organische Economie)

De Stichting VICOE zet zich in om alle organische reststromen binnen de kleine kringloop op te waarderen voor voortgezet gebruik, om te dienen als grondstof voor andere toepassingen en stelt daarbij duurzaam gebruik en een gezonde bodem centraal. De gemeente Zundert dient daarbij als voorbeeld werkgebied. Hierbij werken diverse stakeholders samen, ondernemingen, TBO”s , waterschap en gemeente.

Lees verder »

Breda Circulair

Stichting Breda Circulair helpt ondernemers bij de transitie naar een circulaire economie. Vinden, verbinden, vertellen en versnellen staan hierbij centraal. Hiervoor organiseren we o.a. circulaire ondernemerscafé’s en helpen ondernemers met het opstarten van proeftuinprojecten.

Lees verder »